SZÜLŐI KÓDEX

SZÜLŐI KÓDEX

KVSE KÉZLABDA SZAKOSZTÁLY

1. Megkérjük Önöket, hogy az edzésekre és a mérkőzésekre gyermekük rendszeresen és időben érkezzen. Ha valamilyen okból kifolyólag nem tud részt venni az edzésen, kérjük, hogy ezt időben jelezzék az edző felé.

2. Megkérjük, hogy tisztelettel forduljanak klubunk vezetéséhez és az edzőkhöz. A csapattal, az edzővel vagy a játékosokkal kapcsolatos észrevételeiket, sérelmeiket, kritikájukat az edzéseket követően az edzőknek fogalmazhatják meg.

3. Megkérjük, hogy az edzéseken és a mérkőzéseken csak mint csendes megfigyelő vegyenek részt, s kizárólag a nézőtéren tartózkodjanak.

4. Megkérjük, hogy tartsák tiszteletben gyermekük aktuális teljesítményét és hagyják őket felszabadultan játszani – a túlzott lelki teher és kritika negatívan hathat a teljesítményükre.

5. Kérjük, fogadják el, hogy hibázni a játék, a tanulás és a fejlődés része. Célunk, hogy a gyerekek képesek legyenek a játékhelyzeteket egyedül, minél gyorsabban megítélni.

6. Megkérjük, hogy támogassák a sportszerűség elvét – a gyerekeket arra kell ösztönözni, hogy megtanuljanak veszíteni is, s nem minden áron nyerni.

7. Megkérjük, hogy ne kényszerítsék gyermeküket a játékra, ha azt ők nem szeretnék. A gyerekeknek saját örömüket kell meglelniük a játékban, s ehhez megfelelő támogatást kell nyújtani számukra.

8. Megkérjük, hogy ügyeljenek a gyerekek egészséges életvitelére (étel, ital, alvás).

9. Megkérjük, hogy mindig időben jelezzék, ha gyermekük nem tud részt venni a mérkőzésen, mert ebben az esetben őt másik játékossal kell pótolnunk.

10. Megkérjük, hogy a sportrendezvényeken klubunk hírnevéhez méltóan viselkedjenek, tartózkodjanak az ellenfél és a játékvezetők szidalmazásától.

11. A szülők a használatba vett tárgyakért, sportfelszerelésekért, illetve a klub létesítményeiben, eszközeiben, felszereléseiben tett károkért anyagi
felelősséggel és kártérítési kötelezettséggel tartoznak.

12. Az egyesület minden segítséget, támogatást örömmel és köszönettel fogad, de a támogató szülő gyermekének ez semmilyen kiváltságot, előnyt nem fog jelenteni.

A SZÜLŐI KÓDEX MINDEN SZÜLŐRE VONATKOZIK. AZ A SZÜLŐ, AKI TÖBBSZÖRI FIGYELMEZTETÉS UTÁN SEM TARTJA TISZTELETBEN A KÓDEX SZABÁLYAIT, SAJÁT GYERMEKÉT HOZZA HÁTRÁNYOS HELYZETBE, MERT ÍGY AZ ILLETŐ A MÉRKŐZÉSEKEN ÉS A TORNÁKON NEM VEHET MAJD RÉSZT.

Kövess, lájkolj, oszd meg:

Demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin