Az utolsó bajnoki mérkőzésünk után biztossá vállt, hogy a második NB1/B-s idényünk őszi részét a tabella 5. helyén fejezzük be.

Az őszi idény összefoglalója

Csapatunk már második idényét kezdte meg a másodosztályban. Új játékosokkal sikerült kibővíteni a keretet, valamint vezetőedzői pozícióba Neukum Tamás csatlakozott a klubbunkhoz. Az első mérkőzésen egyből hatalmas bravúrral kezdtünk, hiszen sikerült legyőzni a friss elsőosztályú kieső Szombathely csapatát. A következő „hazai” mérkőzésen a Pénzügyőrrel csaptunk össze, szintén meggyőző eredménnyel maradt „itthon” a két pont. Fontos megjegyezni, hogy a bajnokság kezdete előtt a Magyar Kézilabda Szövetség nem engedélyezte a Komárom Városi Sportcsarnokban lejátszani a hazai mérkőzéseinket, így átmeneti otthonra Tatabányán, 1 mérkőzés erejéig pedig Tatán leltünk.
Az első vereség a harmadik fordulóban ért minket, a Kozármislenyiek voltak nálunk 2 találattal jobbak. Pázmándon 6 góllal, Pécsett 1 góllal sikerült nyernünk. Az első hazai vereség a tabellaelső, később 10 fordulón át veretlen Eger ellen érkezett, ez a mérkőzés a 29. forduló előrehozott küzdelme volt.
A Debrecen és a Fradi ificsapatai ellen sikerült 3 pontot behúznunk, majd ezután két nagyarányú győzelem következett. Előbb a Kecskemétet 13-mal, később a Tempo csapatát 20 góllal múltuk felül. Legnagyobb vereségünk az utolsó előtti körben érkezett, 7 góllal volt jobb az Orosháza. Sajnos az utolsó mérkőzésen is vereséget szenvedtünk, itt a Kispest volt jobb.

Gólok és góllövők

Legeredményesebb játékosunk 14 mérkőzés után Simsik Cynthia, aki 73 góllal terhelte az ellenfelek hálóját. Találataiból 30 büntetőből esett, 39 próbálkozásból sikerült ez a szám. Szabó-Kovacsicz Mónika 59 találattal a házi góllövőlista második helyezettje, nála hattal kevesebbet, 53-at ért el Ogonovszky Eszter, a Győr kettős játékengedéllyel nálunk szereplő tehetsége. Fontos megjegyezni, hogy ő csupán 7 mérkőzésen tudta csapatunkat segíteni!

Összesen eddig 382 gólt sikerült szereznünk, a legtöbb egy mérkőzésen a Kecskemétnek és a Temponak lőtt 33 volt. A kapott gólok számát tekintve 334-nél járunk, a legtöbbet, 28-at, a Pénzügyőr, Orosháza és Kispest elleni mérkőzéseken kaptuk.
Egy mérkőzésen a legtöbb pontos találat Ogonovszky Eszter nevéhez fűződik, aki a Debrecen ellen 11 találattal zárt.

Neukum Tamás edző  értékelése

„Felemás félévet zárunk. A helyezésünket és az éllovastól pontokban való lemaradásunkat tekintve elégedettek és bizakodóak is lehetnénk akár. Bravúrgyőzelmek a Szombathely és a Vasas otthonában, de fájó pontveszteségek olyan mérkőzéseken, amelyeken nem lett volna szabad, illetve már a zsebünkben érezhettük a két pontot. Nehézségek, sérülések, betegségek, a kettős játékengedélyekkel érkező játékosok gyakori hiánya mellett sajnos hazai pályán egyetlen egy mérkőzést sem játszhattunk.
A körülményeket figyelembe véve is van hiányérzetem, hiszen egy nagyon jól sikerült felkészülés, nagyszerű teljesítmények a felkészülési mérkőzéseken és remek kezdés után rendkívül hullámzó volt a teljesítményünk, ami eleinte nem is az eredményekben, hanem a mutatott játék képe alapján látszódott.
Nagy reményekkel, de nem kimondott tervekkel vágtunk neki a szezonnak. Az egyik legnagyobb erőssége volt a keretnek, hogy kis mértékben változott, így az előző években elkezdett munkára tudtunk alapozni. Igaz, így is rengeteg új dolgot próbáltunk beépíteni a játékunkba, új szabályszerűségekkel kezdtük el változatosabbá, színesebbé tenni a stratégiánkat. Az újonnan érkezők tekintetében biztosak lehettünk abban, hogy erősítést jelentenek majd és ebben nem is kellett csalódnunk.
Év végére mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtunk, jókor jött számunkra a pihenő. Remélem, hogy újult erővel vágunk neki a folytatásnak, még több sikerben lesz részünk a bajnokság hátralevő részében.
Nagyon nagy segítséget jelent számunkra a város támogatása, így a stabil hátteret a klub maradéktalanul tudja biztosítani, amit ezúton is köszönök. Köszönöm a munkatársaimnak és a játékosaimnak a munkát, nagyszerű közösséget alkotunk, ami erősíti a bizalmat és a jó hangulatot teremt a nehéz időszakok átvészeléséhez. Külön ki kell emelni a szurkolóinkat, remélem a számuk egyre növekszik majd.
A csapat és saját magam nevében kívánok Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet.”


A 2022-es őszi idény statisztikái

(Jelmagyarázat: Név, lejátszott mérkőzések száma, lőtt gólok száma /-ebből büntető, sárgalapos figyelmeztetések, kétperces kiállítások, kizárások)

Kapusok:
Kubina Molli           11 – 0 – 0 – 1 – 0
Liszkai Krisztina     5 – 0 – 0 – 0 – 0
Vajk Eszter              14 – 0 – 0 – 0 – 0

Mezőnyjátékosok:
Ácsi Bianka               13 – 12 – 4 – 6 – 1
Bízik Boglárka          13 – 25/3 – 1 – 4 – 0
Gál Dominika            14 – 28 – 0 – 3 – 0
Gengeliczky Lili        14 – 9/7 – 1 – 4 – 0
Karalyos Orsolya      13 – 11 – 2 – 7 – 2
Kocsis Ágnes           12 – 18 – 3 – 7 – 0
Ogonovszky Eszter   7 – 53/12 – 0 – 2 – 0
Orbán Adrienn          11 – 20/4 – 0 – 0 – 0
Póczik Kata                8 – 2 – 0 – 0 – 0
Simsik Cynthia         14 – 73/30 – 0 – 5 – 0
Kovacsicz Mónika    14 – 59 – 0 – 2 – 0
Tarjányi Szilvia          14 – 23 – 3 – 13 – 0
Temes Bernadett      14 – 49/5 – 1 – 13 – 1


NINCS ITT MESE, KVSE!
Kövess, lájkolj, oszd meg: