Az évad első mérkőzése vár női csapatunkra, az NB1-ből frissen kieső Szombathely csapatához utazunk. A Szombathely – Komárom mérkőzés 16:00-kor kezdődik.

Megújult kerettel, rutinnal és fiatalokkal

Női csapatunk kerete a nyári szünet folyamán lényegesen változott, fiatal ám rutinos tehetségekkel sikerült erősítenünk. Ács Bianka az elmúlt szezont az évad végén a legfelső osztályból kieső Vasasnál töltötte, korábban a győri akadémián nevelkedett. Kettől játékengedéllyel csatlakozik csapatunkhoz Ogonovszky Eszter, aki a Győri Audi ETO KC fiatal tehetsége. Szintén csapatunk tagja a szlovák válogatott Bízik Boglárka, a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahelyről igazolt hozzánk. Gál Dominika Nemesvámosról érkezett, gólerős játékos révén az elmúlt évad során 237 góllal terhelte az ellenfelek hálóját. Utolsó érekzőnk pedig Vajk Eszter, aki a kapusposzton fogja erősíteni a lányokat.
Női csapatunk az évadnak új vezetőedzővel, Neukum Tamással vág neki, az országszerte ismert szakember korábban Budaörsön és Cegléden is tevékenykedett, valamint a magyar női strandkézilabda válogatott szövetségi kapitánya is egyben.

Ellenfelünkről

A szombathelyi alakulat a tavalyi NB1 13. helyezettje, ezzel kiesője. Egészen az utolsó fordulóig küzdöttek a bentmaradásért, itt is csupán az eredmények kedvezőtlen alakulása miatt, pontegyenlőséggel ám rosszabb gólkülönbséggel az Érd csapata mögött, már kieső helyen végeztek.
A nyári szünet alatt 8 játékosuk távozott, 7 új játékos érkezett, valamint a szakmai stábban is történtek változások.

Tíz napon belül kétszer

A szombati mérkőzés több érdekességgel is szolgál. Az eredeti sorsolás alapján csapatunk hazai környezetben kezdte volna az évadot, án a klubbok megegyezése alapján pályaválasztói jogot cseréltünk. Szintén érdekesség, hogy szeptember 13-án ismét a Szombathellyel találkozunk, hisz a Női Magyar Kupa sorsolása az első fordulóban újra össze hozta a két csapatot – itt már valóban hazai környezetben.

Hol követhetjük a mérkőzést?

A szombati találkozót élő szöveges közvetítés keretein belül az MKSZ oldalán az alábbi linken lehet követni: https://livescore.mksz.hu/32021010395/esemenyek

A női NB1/B első furdolójának teljes programja:
2022. szept
ember. 03 – 16:00,  Levendula Hotel Algyő – Pénzügyőr SE
2022. szeptember. 03 – 16:00,  Szombathelyi KKA – Komárom VSE
2022. szeptember. 03 – 18:00,  Eszterházy SC – Kozármisleny SE
2022. szeptember. 03 – 18:00,  SZISE – DVSC SCHAEFFLER U19
2022. szeptember. 04 – 18:00,  Kispest NKK – Gárdony-Pázmánd NKK
2022. szeptember. 04 – 18:00,  Tempo KSE – FTC U19
2022. szeptember. 04 – 18:00,  Kecskeméti NKSE – Vasas SC
2022. szeptember. 04 – 18:00,  OXXO Energy Orosházi NKC – PEAC

A Szombathely – Komárom mérkőzés játékvezetői Dáné Rita és Marton Zsófia lesznek.

 

Szerző: kvse.hu
Kép: kvse.hu

Kövess, lájkolj, oszd meg: