Pontszerzés az éllovas otthonában – idegenben veretlen a Komárom VSE férfi felnőtt csapata

NB II férfi felnőtt – Észak-nyugat – Ajka, Városi Sportcentrum
2019. 11. 30. – 18.00h

KK Ajka – Komárom VSE 21:21 (12:13)

Játékvezetők: Gadányi Tibor – Szabó Tibor
Nézőszám: 120 fő

KK Ajka: Horváth, Komendánt – Ilicsin, Zeitler, Fülöp 6, Szabó, Erőss, Klespitz, Bajnóczy 5 (1), Venczel 1, Forgács, Ignácz 4, Perczel, Bonyhádi 5 (1), Blázsovics

Komárom VSE: Kisék M., Eichkern – Szakács P. 3, Farkas 4, Jaczkó 1, Szalay, Szerencsés, Lencse, Halász 3 (1), Schneider 7, Szakács T. 1, Hollós 2, Németh, Juhász

Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2 ill 1/1

Nehéz mérkőzés elé néztek szombat a Komárom VSE srácai, hiszen az éllovas Ajka otthonába látogattak. A héten sajnos több rossz hír is napvilágot látott a vendég alakulatnál, hiszen az idegenbeli fordulóra sajnos nem tudott teljes kerettel elutazni a csapat.
Kisék Bence sérülés miatt, Pekár Bence edzői elfoglaltságok, Pordán Gábor munkahelyi elfoglaltság, Kun Balázs pedig influenza miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést.

Egyik csapat sem kezdte a legjobban a mérkőzést. A vendégcsapat támadásban részben jól teljesített, védekezésben az első félidő feléig elég könnyű gólokat kaptak. A hazai alakulat ennek ellenére nehezen tudta megoldani, az 5-1-es vendég védekezést. Ennek kapcsán nem is sikerült egyik csapatnak sem nagyobb különbségre szert tenni, hiszen végig fej-fej mellett haladt a két együttes. A folyamatos gólváltások utána a 25. percben a Komárom VSE átvette a vezetést a hazai csapattól. (9:10) Majd ezt az egy gólos előnyét képes volt megtartani egészen a félidő végéig. Félidő 12:13.
A második félidőt nagyon rosszul kezdte a vendég alakulat. Gyors két kapott gól után a támadásban az eddig csapatmunkát átvette az egyéni megoldások tömkelege, ami nem volt kifizetődő. A rengeteg ebből adódó hibát ugyanis kihasználta az Ajka együttese és ellépett a vendégektől 5 gólra. (19:14) A 40. perc tájékán 20:16-os állásnál valami megváltozott. A vendégek magasabb fokozatra kapcsoltak, a védekezés stabilizálódott, könnyű labdaszerzésekből könnyű gólokat szerzett a Komárom csapata és az 57. percben egy 0:5-s szériával visszavette a vezetést. Ezután a két gólos vezetésért támadhatott a vendég gárda ám ezt azonban nem sikerült megoldani. A hazai csapatnak sikerült kiegyenlítenie, ám a vendégek még támadhattak a győzelemért. Ez azonban nem sikerült, így egy pontot hoztak el az éllovas ellen. Végeredmény 21:21.

„Több játékosunk is hiányzott sajnos, ezért már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha végig fegyelmezetten és taktikusan játszunk. Az első 10 percben nem védekeztünk jól, ezért könnyű gólokat tudott szerezni az ellenfél. A félidő második felére összeszedtük magunkat támadásban és védekezésben is, szerencsére én is hozzá tudtam ezáltal tenni a saját részemet. Sajnos a második félidőben mondhatni, hogy jött a szokásos rövidzárlat, amit kihasznált az Ajka. 5 gólos hátrányból is vissza tudtunk kapaszkodni, köszönhető annak, hogy az egész csapat magasabb fokozatba kapcsolt. Gratulálok az egész csapatnak a bravúros döntetlenért. Reméljük, hogy az utolsó mérkőzésen is hasonló eredményt tudunk majd elérni haza pályán.” – értékelt csapatunk kapusa Kisék Máté.

1.Bajnok DSE Nemesvámos 10/9/1/0 – 19 pont
2. KK Ajka                                 10/8/2/0 – 18 pont
3. Várpalotai BSK                   1  0/8/1/1 – 17 pont
4. KOMÁROM VSE                 10/7/2/1 – 16 pont


December 8.-án 13.00h-kor fogadja a most már éllovas Bajnok DSE Nemesvámost a Komárom VSE férfi felnőtt csapata. A vendég gárda sorai közt tudhatja a többszörös magyar válogatott Gulyás Pétert és Iváncsik Gergőt is. Jöjjünk szurkolni! Hajrá KVSE!

NINCS ITT MESE, KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: