Biztató játék, két gólos vereség a megyei mérkőzésen

Felnőtt férfi megyei – Fejér megye – Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 10. 19. – 13.00h

Komárom VSE – Velencei SE 28:30 (13:16)

Játékvezetők: Hasó Tamás Károly – Natkai Norbert
Nézőszám: 35 fő

Komárom VSE: Bíró, Répa – Balahó, Fekete 10, Horváth 1, Kempl 6, Király 3, Lipóth, Tímár 1, Kun, Wágner 3, Németh 7

VAX KE Sárbogárd: Sütő, Pécsi – Repcsik 9, Havasi 1, Egervári 3, Gyebnár 3, Sabián 1, Győrffy 2, Róth 1 (1), Németh 3, Szabó 7 (2)

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/0 ill 3/3

A Fejér megyei felnőtt bajnokság egyik élcsapatával találkozott hétvégén a komáromi csapat. Az ellenfél játékosai fizikálisan a hazai csapat fölé emelkedtek, ezért Pekár edző gyors, sok mozgásos, kombinatív kézilabdát kért a fiúktól. Az első percekben a hazai csapat játékosai azt csinálták, amit az edző kért, hogy ne tegyék. Közel kézilabdáztak az ellenfél masszív embereihez és kombinatív játék helyett a birkózás volt a jellemző. Hiába az időkérés, a játék képe minimálisan változott. Pekár edző folyamatos cserékkel igyekezett megtalálni a csapatát. A félidő utolsó percére meg is találta hiszen az utolsó perces gólokkal visszajött a hazai csapat a mérkőzésbe. Félidő 13:16.
A félidei rövid megbeszélésen semmi mást nem kért Pekár edző, csak hogy az utolsó percek játékát folytassuk. A második félidőre egy teljesen új csapat jött ki az öltözőből. A védekezés kiválóan működött, és a könnyű gólokkal megfordította a mérkőzés állását a hazai csapat.  A vendégcsapat időkérése sem segített sokat, hiszen a komáromi csapat gyorsan robogott tovább egészen a 45. percig. Ott mintha megtört volna valami. Az első hibák után a fiatal játékosoknak elkezdett „remegni a kezük”, amik újabb hibákat eredményeztek. Állandósult a döntetlen körüli eredmény. A végén a hazai csapat mindent egy lapra feltéve rohamozva próbálta a győzelmet megszerezni, de ezen a napon „Fortuna” nem fogta a komáromiak kezét. Végeredmény 28:30.

„Az első 28 percben a szombati ebédlőasztalnál maradt a csapat. Mindenki egyénileg akarta megoldani a mérkőzést. Nem sikerült. Az utolsó két percben jöttünk vissza a mérkőzésbe. A második félidő elején meg is fordítottuk a mérkőzést, de felőrölt minket a fizikális harc. A felnőttjátékosoknak be kell látni, hogy ők a csapat húzóemberei és hogy csak együtt lehet mérkőzéseket nyerni. Amíg ez nem valósul meg, addig küzdelmes mérkőzések elé nézünk. Fontos tudni, hogy a pályán nem 7 (16) embernek kell lenni, hanem EGY CSAPATNAK!” Pekár Bence vezetőedző szavai a jó iramú, de sajnos elvesztett mérkőzés után.


2019. október 26.-án délután 16.00h-kor játszák a következő mérkőzésüket a férfi felnőtt megyei játékosok a Cunder TU Kézisuli VK ellen idegenben. Hajrá KVSE!

NINCS ITT MESE, KVSE!

 

Kövess, lájkolj, oszd meg: