Győzelemmel felérő döntetlen a Várpalota otthonában.

NB II férfi felnőtt – Észak-nyugat – Gál Gyula Sportcsarnok, Várpalota
2019. 10. 05. – 18.00h

Várpalotai BSK – Komárom VSE 20:20 (9:6)

Játékvezetők: Kolarovszki Zoltán – Lábadi János
Nézőszám: 250 fő

Várpalotai BSK: Lakatos, Sári – Devecseri 3, Dobos 5 (2), Dröszler, Foki 2, Galambos 4, Gáspár, Hegyi, Pongrácz, Somogyi, Szabó 1, Szirka 1, Tolnai 4, Varga, Zergi

Komárom VSE: Kisék M., Eichkern, Bohuniczký – Szakács P., Kisék B. 4, Farkas 6, Szakács T., Jaczkó 2, Hollós 3, Szalay 2, Szerencsés 1, Lencse, Halász 2, Schneider, Kun, Németh

Kiállítások: 12 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2 ill 6/4
Kizárás: 60’ Gáspár (Várpalota) ill. 49’ Szakács P. (Komárom VSE)

Az esélyesebbnek titulált Várpalota csapatához látogatott a Komárom VSE férfi kézilabda csapata. A csapat a vezetőedző Nagy Péter távollétében, Pekár Bence irányításával kezdte meg a mérkőzést.
A vendégcsapat a mérkőzés elejétől kezdve fegyelmezett védelem próbált fellépni a hazai csapat ellen. Rögtön az elején vezetéshez is jutottak, ám a 7.perc környékén ismét X állt az eredményjelzőn (4:4). A mindkét oldali jó védekezés és a sok kihagyott helyzet miatt egy 10 perces gólcsenddel folytatódott a mérkőzés, amit a hazai csapat tudott megszegni. Egy 3:0-s szakaszt hozva elléptek a vendég alakulattól (7:4), aki a félidő végéig próbált újra felkapaszkodni a Várpalota csapatára, ám sajnos a megszerzett 3 gólos hátrány nem szűnt meg létezni. Félidő 9:6.
A második félidőben egy magasabb sebességre kapcsolt a Komárom gárdája, ami hibákra kényszerítette a hazai csapatot. 10 perc játék után a remekül játszó Kisék Bence egy 2 perces kiállítást harcolt ki az újonc Komárom javára, ami sikerült a lehető legjobb módon 0:2-s arányban megnyerni. Az 5-1-es védekezést megváltoztatták, és egy 6-os falas védekezéssel próbáltak határozottabb védekezést produkálni a komáromiak, így a csapat lángra kapott és feljött 2, majd egy gólra és 15 perccel a vége előtt sikerült újra egalizálnia. Innentől egy adok-kapok vette kezdetét, majd az 52. percben egy jól kivédekezett támadás után Pekár Bence időt kért, hogy megbeszéljék mi az, amire még oda kell figyelni és hogy bármi történhet a mérkőzésen. Az időkérés után mindkét csapat vakvágányra érkezett. Az egyre nagyobb tempó miatt egyre több hiba és rossz döntés jellemezte a két csapat játékát. Az 57. percben viszont az utoljára 7. percben vezető Komárom csapata átvette ismét a vezetést és megpróbálta irányítani a mérkőzést. A fegyelmezett támadások, meghozták gyümölcsét, ám rendre gólt kaptak a vendégek. A végén 20:20-as állásnál a játékvezetők is többször tévedtek a Komárom VSE csapata ellen, ami által sajnos nem sikerült győzelmet aratnia az újonc csapatnak. Az utolsó támadásukat nem sikerült gólra váltania a Komárom csapatának így pont osztozkodás lett a mérkőzés vége. Végeredmény 20:20.

„Véleményem szerint az egész meccset végig kísérte egy kis koncentráció hiány, amit jól mutat, hogy nagyon sok ziccert hagytunk ki, és kiélezett szituációban hoztunk rossz döntéseket. – vélekedett a negatív dolgokról Kisék Bence – Hatalmas gratuláció a csapatnak a küzdeni tudásáért. A védekezés és a kapus teljesítmény egész mérkőzésen jó volt, ez a kapott gólok számán is meglátszik. A nyitott védekezés is jól ment, de nagyon jó lépésnek bizonyult a zárt hatos fal. 4 gólos hátrányban a csapat ritmust váltott, a védekezés felkeményedett és jöttek a gólok. A meccs ezen szakaszában a saját oldalunkra billenthettük volna a mérkőzés, de sajnos rossz és elhamarkodott döntéseket hoztunk. Összeségében úgy értékelem, hogy ezt az egy pontot megnyertük magunknak egy nehéz pályán… Fantasztikus közönség és erős hazai pálya mellett sikerült 1 fontos pontot szereznünk. Gratulálok a csapatnak! – értékelt a mérkőzésen 4 gólig jutó, ám remek teljesítményt mutató irányító.

„Ez a mérkőzés a védelmek csatája volt, hiszen a 20. percben 4 – 4-et mutatott az eredményjelző. Az első félidőben döcögött a támadójáték, amit a jó védekezésünkkel tudtunk pótolni. A szünetre így is az ellenfél vonulhatott 3 gólos előnnyel az öltözőbe. A szünetben próbáltuk felgyorsítani a támadójátékot és pontosítani a támadások befejezését. A második félidőt sem úgy kezdtük, ahogy szerettem volna, hiszen nem változott a mérkőzés képe. 40 perc környékén viszont egy csapásra megváltozott minden. Több kétes játékvezetői ítélet felpaprikázta az amúgy is parázs mérkőzést. Kisék testvérek vezérekké léptek elő, hiszen Máté a kapuban bravúrokat mutatott be, addig Bence elől a támadásban volt megállíthatatlan. A mérkőzés végén volt esélyünk a győzelemre, de pont osztozkodás lett a vége, így egy nagyon értékes egy pontot hoztunk el idegenből.” – mondta Pekár Bence edző, aki Nagy Péter, vezetőedző, távollétében irányította a Komárom VSE csapatát.

1.Bajnok DSE Nemesvámos 4/4/0/0 – 8 pont
2. KK Ajka                               4/4/0/0 – 8 pont
3. Várpalotai BSK                  4/2/1/1 – 5 pont
4. KOMÁROM VSE             4/2/1/1 – 5 pont


Végre ismét hazai pályán várhatja ellenfelét egy újabb megyei rangadón a Komárom VSE csapata. 2019. október 12.-én, szombaton, délután 17.00h-kor a Komárom Városi Sportcsarnok pályáján a Kisbér KC csapata ellen lép pályára a KVSE gárdája.

NINCS ITT MESE, KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: