Újabb magabiztos győzelem a Vasas U22-s csapata ellen hazai pályán.

NB II. női felnőtt – Észak – Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 10. 06. – 17.00h

Komárom VSE – Vasas SC U22 43:35 (20:14)

Játékvezetők: Kovács Tibor – Mándli Balázs
Nézőszám: 90 fő

Komárom VSE: Zoltay, Liszkai – Balambér 1, Vajda 14 (1), Szőts 2, Karalyos 5, Szabó-Kovacsicz 12 (1), Szamoránsky 4 (2), Molnár 5 (1), Tolvaj, Nemesnyik , Velencei Renáta, Velencei Rebeka

Vasas SC U22: Soltész K., Vereszky, Kastl – Sárkány, Benedek 3, Tordy 2, Pasqualetti 7, Soltész B. 5, Bréda L. 11 (7), Ványolos 2, Bérda B. 1, Horváth 1, Nagy 1, Nemes 1, Illés 1

Kiállítások: 12 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5 ill 8/7
Kizárás: 59’ Szőts (Komárom VSE)

A Komárom Városi Sportcsarnokba a fiatal, futós gárdával rendelkező Vasas látogatott, akik a tavalyi idényben a 4. helyet foglalták el a tabellán.

Jó, lendületes mérkőzésre számíthatott a publikum vasárnap délután. A két csapat a várakozásnak megfelelően gyors tempójú kézilabdát játszott már a mérkőzés elejétől. Egészen a 10.percig fej-fej mellett haladt a két gárda (5:5), ám ezután a hazai csapatnak sikerült 3 gólos előnyre szert tennie. (8:5) Ez nem tartott ki sokáig, hiszen a fiatal vendég együttes gyorsan visszakapaszkodott és újra egy gól volt a különbség a két alakulat között. A 16. perc környékén egy fordulat állt be. A remekül teljesítő védekezés, és a mögötte a mérkőzésbe nagyon jól beszálló Liszkai Krisztina védéseivel gyors gólokra tett szert a hazai csapat. Egy gyors 6:0-s szériát produkálva a Komárom VSE csapata elhúzott az ellenfelétől. (15:9) Az ellenfél próbált felkapaszkodni az első félidő végéig, ám nem adott alább a hazai csapat. Félidő 20:14.
A második játékrész sem hozott lassabb és gólszegényebb játékot. A hazai csapat védelme nagyon jól szuperált, ebből ismét rengeteg könnyű gólt szereztek a remekül játszó Vajda Luca és Szabó-Kovacsicz Mónika is. Védekezésben Karalyos Orsolya sáncaiból és a kapusok védéseiből gyors kontrákat indított a hazai csapat. Felállt fal ellen remekült irányította a csapatot Szőts Fanni, a fegyelmezett támadójáték pedig meghozta a gyümölcsét. A félidő közepén viszont kicsit visszább vett a védekezésből a hazai csapat és a vendég klubnak sikerült felkapaszkodnia 4 gólra. Ez sem törte meg a hazai csapatot. A következő percekre ismét nagyobb sebességre kapcsoltak és az eredményjelzőn újra 8 gólos különbség mutatkozott (35:27). Ezt a különbséget már nem sikerült növelnie a magabiztosan kézilabdázó Komárom VSE csapatának így Pásztor Zsófia vezetőedző alakulata egy lehengerlő, teljesen magabiztos 8 gólos győzelmet aratott hazai pályán. Végeredmény 43:35.

A mérkőzés után így értékelt Pásztor Zsófia, vezetőedző: „Az első félidőben megalapoztuk a mérkőzés menetét. Jól működött a védekezés, illetve összejöttek a lerohanások. A hibákat gyorsan kitudtuk javítani. A második félidőben több hibát vétettünk, itt főleg a védekezésben éreztem hiányt, a figyelem jóval alább hagyott. Ez meglátszott a végeredményen is, hiszen nagyon sok gól esett. Aminek viszont örülök, hogy mi több gólt lőttünk, mint az ellenfél. Gratulálok a csapatomnak, nagyon szépen küzdöttek!”

„Nagyon látványos és gólzáporos mérkőzés volt, erről azt hiszem az eredmény is mindent elárul. Rettentően örültünk a győzelemnek, hiszen az ellenfél fiatal volt és gyors játékot játszott, felkellett vennünk velük a ritmust. A mi csapatunk sokkal inkább rutinosabb, amiből könnyen meríthetünk. Jó látni, hogy a fiatalok is jól lehetőséget kapnak és jól szállnak be a mérkőzésekbe, és öröm, hogy ennyien szurkoltak nekünk! Reméljük ez továbbra is így marad. Köszönjük és gratulálok a csapatnak!” – mondta a mérkőzésen 14 (!) gólig jutó Vajda Luca a csapat átlövője.

1. Szentendrei NKE 5/5/0/0 – 10 pont
2. BSC Budakalász 3/3/0/0 – 6 pont
3. Kántor Anikó SE      3/3/0/0 – 6 pont
5. KOMÁROM VSE     2/2/0/0 – 4 pont


A csapat szombaton (2019. október 12.) a Kántor Anikó SE otthonába látogat. A felnőtt mérkőzésre 16.00h-kor kerül sor, utánuk pedig a női ifjúsági csapat méri össze az erejét ellenfelével. Hajrá KVSE!

NINCS ITT MESE, KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: