Magabiztos kezdés hazai pályán felnőtt női csapatunktól.

NB II. női felnőtt – Észak – Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 09. 22. – 17.00h

Komárom VSE – XVI.kerületi KMSE 39:30 (20:14)

Játékvezetők: Kovács Kamilla – Tóth Johanna
Nézőszám: 50 fő

Komárom VSE: Zoltay, Liszkai – Balambér 1, Vajda 11, Szőts 7, Karalyos 4, Szabó-Kovacsicz 8, Szamoránsky 1, Molnár 3, Tolvaj 1, Tarjányi 1, Nemesnyik 1, Velencei Renáta 1, Velencei Rebeka,

XVI.kerületi KMSE: Szabó R – Fehér. Szabó K 6, Szőri 1, Vámos 1, Cs.Nagy 6 (3), Sipos 2, Jákfalvi 4, Lugosi 4, Bakacsi 3, Horti, Kőszegi 3, Marosi, Molnár

Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/0 ill 6/3

Az első fordulóban szünettel kezdő Komárom csapata így a második fordulóban hazai pályán állhatott a rajthoz. Elsőnek a XVI.kerületi KMSE csapatát fogadta az újonnan alakult hazai alakulat.
A mérkőzés mondhatni papírforma alapján kezdődött. A hazaiak határozott védelme és a labdaszerzések által szerzett gyors gólok már az elején megmutatták ki az esélyesebbje a mérkőzésnek. A hazaiak 4:1-el kezdték meg a mérkőzést, ami a 15.perc derekán már 6 gólos előnnyé alakult. Ekkora egy kis rövidzárlat érkezett, ahol az ellenfél visszakapaszkodott 2 gólra. A 21.perc tájékán így 14:12-re módosult az állás. A komáromi csapat ezt nem hagyta annyiban és egy magasabb sebességre kapcsolt, ami meghozta a gyümölcsét. 5:0-s szakaszt produkálva ismét ellépett és a mérkőzésen eddigi legnagyobb gólkülönbséget állított be. Félidő 20:14.
A második félidő 18.percéig egy folyamatos adok-kapok vette kezdetét. A hazai alakulat rengeteg technikai hibát vétett, így nem tudott távolabb lépni ellenfelétől. A vendég gárda ám nem bírta teljes mértékben az ellenállás és a 22.perc végére már 10 gólos hátrányban voltak. Ezt a hátrányt már nem sikerült leredukálniuk, mindössze csak egy góllal, így 9 gólos magabiztos győzelmet könyvelhettek el a Komárom VSE csapatánál. Végeredmény 39:30.

 

„Először is gratulálok a lányoknak a győzelemhez. A szezon kezdet látszódott a lányokon, hiszen nagyon sok hibával játszottunk. Sok eladott labdánk volt és rengeteg buta gólt kaptunk, ami ellen tudtunk volna tenni. Ennek ellenére nincs bennem harag, hiszen sok lendületes és jó megoldást is láttam, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Dolgozunk tovább, hogy az erősebb csapatok ellen kiküszöböljük ezeket a hibákat. Ami a legfontosabb, hogy a küzdőszellemmel és a csapatmunkával most sem volt gond, ebből kell merítenünk!” – értékelt a győztes mérkőzés után Pásztor Zsófia a női felnőtt csapat vezetőedzője.

A csapatkapitány, Szőts Fanni is értékelt: – „Izgatottan vártuk az első bajnokinkat, hiszen a többiek már túl voltak egy fordulón, mi azonban szünettel kezdtünk. Mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy győztes meccsel nyissunk, főleg hazai közegben. Sikerült az elején előnyre szert tenni, bár sok labdát elszórtunk. Később lerohanásból és felállt fal ellen is jó megoldások születtek, azonban a védekezés ezen a napon nem volt túl acélos. Nem tudtunk mit kezdeni a beállósuk ellen, főleg a második félidőben látszott ez. Ezt észlelte az ellenfél edzője is, így volt, hogy 2 beállós játékot játszottak. Szerencsére azonban mindig volt valaki, aki tudott újítani, és a gyors lerohanásoknak köszönhetően sikerült a második játékrészben nagyobb különbséget közé tenni.”


Női csapatunknál egy újabb szabad hétvége következik, de a következő mérkőzést szintén haza pályán vívják a Vasas U22-es csapata ellen, méghozzá 2019. október 6.-án, vasárnap 17.00h-kor. Jöjjünk és bíztassuk a hölgyeket!

NINCS ITT MESE, KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: