Újabb három gólos győzelem, de ezúttal hazai pályán. A női ifisták mérlege 2 mérkőzés, 2 győzelem!

Női ifjúsági III.osztály – C. csoport, Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 09. 22. – 15.00h

Komárom VSE – XVI.kerületi KMSE 29:26 (15:7)

Játékvezetők: Kovács Kamilla – Tóth Johanna
Nézőszám: 47 fő

Kiállítások: 14 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/3 ill 9/7

Komárom VSE: Juhász – Sebestyén 4, Molnár 3 (1), Tolvaj 1, György, Windoch 4 (2), Nemesnyik 6, Ekk 6, Velencei Renáta 2, Velencei Rebeka 1, Hegedűs 1, Várdai, Nagy 1

XVI.kerületi KMSE: Fehér 2, Szőri, Kertai, Horváth 2 (1), Mátrai 5 (5), Dajka 2, Jákfalvi, Csintalan 1, Keresztes 7 (1), Molnár 4, Nezáczki 3, Kenesei

Az idei szezon első hazai mérkőzését játszotta a KVSE lány ifjúsági csapata, a XVI. kerületi KMSE gárdája ellen. A mérkőzést úgy kezdték a hazaiak, ahogy kell. Koncentráltan, agresszívan és magabiztosan. Az első félidőben végig jellemző volt a jó, pattogós védekezés, amihez egy jó kapusteljesítmény is párosult. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 15. percben tudta a vendégcsapat megszerezni a 2. gólját. (15. perc 9:2)
Támadás még kicsit akadozott felállt fal ellen, de a lerohanásokkal sikerült kompenzálni ezt. Félidő 15:7.
A második félidőben a komáromi lányok 9 gólosra növelték az előnyüket, a védekezés még mindig jól működött, amiből eredményes lerohanásokat lehetett vezényelni. (45. perc 24:15) Nem volt kérdés a 2 pont sorsa a találkozón, de az utolsó 5 percre utolsó erőit mozgósítva egy nagy rohamot indítottak és 3 gólra fel tudtak zárkózni. A hazaiak kicsit könnyelműen vették az utolsó 5 percet, a fejek már az öltözőben voltak, aminek köszönhetően a végeredmény 29:26.

Szakács Tibor, vezetőedző értékelése a mérkőzés után: „Nagyon jól kezdtük, a védekezésünk nagyon tetszett igazi csapat munka volt, mindenki bele tette a melót egytől egyig, kapuban is nagyon stabilak voltunk. Ezt szeretem, mikor nem személyek vannak a pályán, hanem egy csapat. Támadásunk is elég lendületes volt, néha bele csúszott egy kis hiba, de többnyire jó döntéseket hoztak a lányok. A lerohanást még kicsit össze kell tennünk. Félidőnként 2×5 perc kihagyásunk volt, amikor nem figyeltünk eléggé, az utolsó 5 percért főleg kár, mert egy nagyon szép teljesítménybe sikerült belerondítanunk. Ez később rosszul is elsülhet, remélem tanulunk belőle. Összességében teljesen elégedett vagyok, gratulálok a lányoknak!”

„Erősen kezdtük a mérkőzést, jó védekezéssel, gyors támadásokkal, lerohanásokkal. Ez abból is látszódott, hogy az ellenfél csapata már a 8.percben kikérte az első időkérését. A játékunk ezután is jól ment, az rendezett védelem és sok labdaszerzésből könnyű és gyors gólokat tudtunk szerezni. A második félidő elején azonban sajnos bealudtunk, több hibával játszottunk, dekoncentráltabbak voltunk. Ennek ellenére a mérkőzés teljes ideje alatt vezettünk és végig küzdöttünk. A fiatalabb játékosaink is lehetőséget kaptak és bizonyíthattak élesben is. Büszke vagyok a lányokra, de a jövőre nézve figyelnünk kell arra, hogy a játékunkban kevesebb holtpont legyen.” – mondta Nemesnyik Anna, aki a mérkőzésen 6 találatot szerzett.


Női ifjúsági csapatunkat egy hét szünet után ismét otthon láthatjuk megmérkőzni a Vasas SC csapata ellen. A mérkőzésre 2019. október 6.-án, vasárnap kerül sor 15.00h-kor. Jöjjünk és bíztassuk a lányokat az újabb siker felé!

NINCS ITT MESE! K. V. S. E.

Kövess, lájkolj, oszd meg: