Az újonc Komárom VSE nyerte a megyei rangadót Tarjánban.

NB II férfi felnőtt – Észak-nyugat – Községi Sportcsarnok Tarján
2019. 09. 14. – 18.00h

Tarján SE – Komárom VSE 21:24 (13:11)

Játékvezetők: Bába Sándor – Horváth Péter
Nézőszám: 60 fő

Tarján SE: Gazda-Pusztai, Korali – Szentirmai, Frank, Braun, Hajdú 3, Varga 1, Suszter, Vincellér, Frecska 2, Kiss, Vass 1, Juhász, Nagy 3, Gróf 6, Sebestyén 5 (4)

Komárom VSE: Kisék M., Eichkern – Pekár, Szakács P. 7, Kisék B. 1, Farkas 8 (3), Szakács T. 1, Jaczkó 2, Hollós, Szalay 1, Szerencsés 3 (1), Kun, Németh, Lencse, Halász 1

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4 ill 6/4
Kizárás: Braun 23’ (Tarján SE)

Döcögősen kezdte a mérkőzést a vendég alakulat. Némi izgalom látszott meg a Komárom VSE csapatán a mérkőzés kezdetén. A védekezés nem működött úgy, ahogy szerették volna és a könnyű gólok mellett felesleges kiállításokat szereztek. A támadó játék helyenként jól működött, ennek köszönhetően 2-3 gólon tudtak maradni a tarjáni csapat ellen. Nagy Péter vezetőedző időkérése után sikerült a védekezést rendezni, a támadásban pedig rendre sikerült betalálni. Így az első félidő végén sikerült két gólos közelségben maradni. Félidő 13:11.
A szünet után sem hagyta ellépni ellenfelét a vendégcsapat. Egyre feljebb és feljebb zárkózott, míg 17:17-nél sikerült először egyenlíteni. Innen egy új mérkőzés vette kezdetét. Kevesebb mint negyedórával a vége felé 18:19-nél a rohanás jellemezte mindkét csapat játékát. A Komárom csapata gyorsan szeretett volna nagyobb különbségre szert tenni, míg a hazai csapat szerette volna behozni a hátrányát. Erre hívta fel az edző is a komáromiak figyelmét, lépésről lépésre kell haladni, a támadásban türelmesnek kell lenni, a védekezésben pedig fegyelmezettnek. A tanácsokat megfogadva sikerült 2-3 gólos különbségre ellépni a vendég gárdának, és ezt megtartotta egészen a végső sípszóig. A megyei rangadót így az újonc Komárom VSE csapatának sikerült megnyernie. Végeredmény 21:24.

Szakács Tibor, csapatkapitány szavai a mérkőzés után: „Izgatottak voltunk páran a mérkőzést megelőzően, mivel régóta nem játszottunk már nb2-es bajnokit és egy megyei rangadóval indult a szezon. Ez érezhető is volt az első félidőben, nem tudtuk felvenni a ritmust és kerestük a saját játékunkat, a szerencse sem volt velünk rengeteg kipattanó ment az ellenfélhez. Végig próbáltunk koncentráltak maradni és betartani az edzői utasításokat, így meccsben maradtunk a félidőig. Aztán a második játékrészben összeállt a védekezésünk és fordult a szerencse faktor, aminek köszönhetően átvettük a vezetést, majd nyerni tudtunk. Idegenben egy jó csapat ellen fontos két pontot szereztünk, ennél jobb kezdést nem is lehetne kívánni. A gratuláció mindenkinek jár, mindenki kivette a részét ebből a sikerből, egységesen, csapatként tudtuk diadalmaskodni.”

„A heti felkészülés alatt látszott a csapaton az izgalom, ami sajnos a meccs elején a játékban is megmutatkozott. Ezt az izgalmat egyre jobban sikerült levetkőzni és végig tudtuk tartani a lépést az ellenféllel az első félidőben. A második félidőben hamar átvettük a kezdeményezést, és a kiharcolt előnyt meg is tudtuk tartani. Pozitívum, hogy végig tudtuk tartani a tempót, és az ellenfél játékán már látszott a fáradtság. Nem volt tökéletes a játék, de küzdeni akarásból jelesre vizsgázott a csapat. Reméljük, hogy meccsről meccsre jobban fogunk majd teljesíteni.” – értékelt a remekül védő Kisék Máté a mérkőzés után.

___________________________________________________________________________

A felnőtt férfiegyüttes jövőhét szombaton (2019. 09. 21.) 17.00h-kor folytatja a bajnokságot hazai pályán a Komárom Városi Sportcsarnokban. Egy újabb megyei rangadó jön az NB II férfi bajnokságban, mivel a hazai gárda az Ácsi Kinizsi csapatát fogadja. Az ifjúsági csapat ugyanígy a férfi felnőtt mérkőzés előtt méri össze erejét az Ácsi alakulattal 15.00h-kor!
Jöjjünk és szurkoljunk Komáromnak, buzdítsuk a srácokat, hogy megszerezzék második győzelmüket!

NINCS ITT MESE! K. V. S. E.

Kövess, lájkolj, oszd meg: