Gyönyörű győzelemmel kezdte a bajnokságot a férfi ifjúsági csapatunk Tarjánban.

Férfi ifjúsági III. osztály – A csoport – Községi Sportcsarnok Tarján
2019. 09. 14. – 16.00h

Tarján SE – Komárom VSE 26:28 (14:11)

Játékvezetők: Bába Sándor – Horváth Péter
Nézőszám: 35 fő

Tarján SE: Korali – Duleba, Viszt 3, Kucsera, Mészáros, Wenczel 3, Keszmann, Vincellér 4 (1), Román 5, Batta 7, Cserveny 2, Rada 2

Komárom VSE: Egervári, Bíró – Kustánczi, Balahó 2, Bittman 2, Fekete 12 (3), Horváth 3, Kempl 5, Király 1, Milotai 2, Botló 1, Lipóth, Jónai

Kiállítások: 14 perc ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/1 ill 4/3
Kizárás: Bittman 40’ (Komárom VSE)

A komáromi férfi ifjúsági csapat a tavalyi év 4. helyezettjéhez látogatott Tarjánba. Edzőmérkőzésen már találkozott a két csapat és a komáromi fiúk ott megtapasztalhatták, hogy milyen kemény mérkőzés vár rájuk. Pekár Bence edző a mérkőzés előtt felszabadult, higgadt, ám kemény és férfias játékot kért a fiúktól. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok. Mindkét csapat határozottan és keményen védekezett, így minden egyes gólért meg kellett küzdeni. 2-3 gólos különbségnél nagyobb nem is alakult ki. A félidőre 3 gólos hazai vezetéssel vonultak le a csapatok. Félidő 14:11.
A szünetben Pekár edző az utolsó passzok pontosságára és a még határozottabb védekezésre hívta fel a figyelmet. A második félidő is úgy indult, mint az első félidő. A vendégcsapat végig ott loholt a hazai csapat nyakában, ami egyre inkább frusztrálttá tette a tarjáni csapatot. 26:24-nél a vendégcsapat büntetőhöz jutott. Fekete Dávid állt oda a büntetővonalhoz. Ezalatt Pekár edző odahívta magához a játékosait, és „19-re még lapot húztak”. A zárt védekezést félpályás emberfogásra váltotta a komáromi alakulat. A nagyon fegyelmezett védekezés meghozta a mérkőzés fordulatát, hiszen 2 perc alatt 3:1-es rohamot produkálva megfordította, és egyben meg is nyerte az első mérkőzését a komáromi csapat. Végeredmény 26:28.

„A fegyelmezettség, az ész és a szív diadala volt ez a mérkőzés!” – hangzott rövid értékelés Pekár Bence vezetőedzőnek a mérkőzés után.

A mérkőzésen remekül védő Bíró Ákos szavai így hangoztak: „A mérkőzésen igyekeztünk követni az edzői utasításokat. Jó hangulatban vágtunk neki a mérkőzésnek. Ez már a kezdésnél is meglátszott, hiszen a jó védekezés mellé a kapus teljesítmény is úgy gondolom megfelelő volt. Jól dolgoztak előttem a srácok, de sajnos a félidőre így is hátrányban mentünk. A szünetben Pekár Bence edző elmondta min kellene javítani és mi volt, amit meg kell tartani. Keményebben kezdtük a második félidőt, és végig küzdöttünk. A második félidő végén egész pályás védekezés nagyon jó edzői döntés volt, ezzel tudtuk átvenni a vezetést. Elégedett vagyok mindenkivel, mindenki beletette a sajátját szívvel, lélekkel. Ez egy remek kezdés volt. Csak így tovább, reméljük a sok munka meghozza a továbbiakban is a gyümölcsét.”

___________________________________________________________________________

Férfi ifjúsági csapatunk 2019. 09. 21.-én, szombaton hazai pályán fogadja az Ácsi Kinizsi gárdáját a Komárom Városi Sportcsarnokban 15.00h-kor. Ezután a férfi csapat méri össze erejét az Ácsi alakulattal 17.00h-kor. Kell a biztatás és a szurkolás a fiúknak, jöjjünk és szurkoljuk ki a győzelmet! Hajrá KVSE!

NINCS ITT MESE! K. V. S. E.

Kövess, lájkolj, oszd meg: