Nem akármilyen eredmény a rengeteg érkezővel rendelkező Komárom VSE részéről az NB1/B-s felkészülési IV. Búzási Emléktornán szerzett harmadik helyezés!

Az úgymond „újonnan” alakuló Komárom VSE felnőtt női kézilabdacsapata egy nagyon megtisztelő meghívást kapott egy NB1/B-s felkészülési tornára Dorogról. A IV. Búzási Emléktornán minden csapat magasabb osztályban szerepelt, kivéve az NB2 – Északi csoportjába sorolt Komárom VSE nem. A hazai Dorogi ESE együttese a VS Dunakeszi és a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát invitálta meg a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő emléktornára.
Helyszín: Városi Sportcsarnok Dorog
Időpont: 2019. szeptember 7.

Felső sor balról: Pásztor Zsófia (vezetőedző), Nemesnyik Anna, Velencei Renáta, Tarjányi Szilvia, Karalyos Orsolya, Balambér Eszter, Szőts Fanni, Szabó-Kovacsicz Mónika, Becker Balázs (szakmai igazgató) Alsó sor balról: Velencei Rebeka, Dikácz Lora, Liszkai Krisztina, Zoltay Tamara, Vajda Luca, Tolvaj Gréta, Szamoránsky Anikó

 

Mérkőzések:

1.mérkőzés
10.00h – 2019. szept. 07. – szombat
Dorogi ESE – VS Dunakeszi 43:31 (24:16)
Nézőszám: 140 fő
Játékvezetők: Bátori Bence – Szécsi Lantos Boldizsár

2.mérkőzés
11.50h – 2019. szept. 07. – szombat
Gárdony-Pázmánd NKK – KOMÁROM VSE 34:23 (20:12)
Nézőszám: 140 fő
Játékvezetők: Hantos Dorina – Rózsahegyi Brigitta

Bronz mérkőzés
13.40h – 2019. szept. 07. – szombat
VS Dunakeszi – KOMÁROM VSE 37:38 (19:18)
Nézőszám: 140 fő
Játékvezetők: Bátori Bence – Szécsi Lantos Boldizsár

Döntő
10.00h – 2019. szept. 07. – szombat
Dorogi ESE – Gárdony-Pázmánd NKK 25:28 (13:16)
Nézőszám: 140 fő
Játékvezetők: Hantos Dorina – Rózsahegyi Brigitta

Végeredmény:
1. Gárdony – Pázmánd NKK
2. Dorogi ESE
3. KOMÁROM VSE
4. VS Dunakeszi

 

A Komárom VSE csapata az első meccsét a Gárdony-Pázmánd NKK csapata ellen kezdte. Az első 15-18 percig a komáromi alakulat teljesen játékban volt, ám 8:8-as állás után az ellenfél egy 7:0-s szériát produkálva ellépett ellenfelétől. A nagy előnyt ezután már nem adta ki a kezéből, sőt inkább csak növelte. A Komárom védelme az első félidőben nem igazán volt a helyzet magaslatán, látszott a meg nem értés mind védekezésben, mind támadásban. Félidő 20:12.
Viszont mindez a második félidőre feljavult, és egy stabilabb játékkal tartani tudták a 10-11 gólos különbséget a Pázmánd csapata ellen. Olykor a jó védekezésből és labdaszerzésből sikerült könnyű gólokat szerezni a csapatnak, amivel többször is megközelítették az ellenfelet 7-8 gólra, de ez messze nem volt elég. A végeredmény sima 11 gólos vereség lett, 34:23.

A második és egyben bronzmérkőzés a VS Dunakeszi csapata ellen volt. A komáromi lányok kicsit bent maradtak már a legelején az öltözőben és nehezen tudták tartani a tempót az ellenféllel. Az 5.percben 3:0, a 8.percben 6:2, míg a 13.percben már 11:4-re növelte az előnyét a Dunakeszi csapata. Ezután Pásztor Zsófia edzőnő időt kért, és megpróbálták rendezni a sorokat, aminek meg is lett az eredménye. 12:6-os állásról egy 0:5-s gólszériát hoztak a lányok, amivel feljöttek egy gólra. Ezt a különbséget megtartották egészen a félidőre. Félidő 19:18.
A második félidőben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám az 52. perctől fordulat állt be az eredményjelzőn. A komáromi alakulat utolsó energiáit bevetve Szabó-Kovacsicz Mónika és Szamoránski Anikó vezérletével átvették a vezetést 33:34-nél. Az utolsó 4-5 perc sem tudott egyik csapat sem nagyobb különbségre szert tenni. A végén a rutin és a hideg fej dominált, amiből az NB2-s Komárom csapata jött ki jobban és 37:38-as győzelmet arattak a Dunakeszi csapata ellen.

„Nagyon hasznos volt számunkra ez a felkészülési torna. Nagyon jó ellenfelek ellen mérhettük fel a tudásunkat. Ami bebizonyosodott számomra, hogy az idei egy nagyon küzdő brigád lesz, aminek nagyon örülök. Szükség van még arra, hogy összeszokjanak, hiszen egy szinte teljesen új csapat alakult itt Komáromban, de mivel sok rutinos játékos van köztük, ez nem okozhat problémát. A védekezésben még van hova fejlődnünk, de minden ilyen és ehhez hasonló dolog csak gyakorlás kérdése. Összességében megvagyok elégedve a csapattal és a munkájukkal.” – értékelt Pásztor Zsófia vezetőedző a torna után.

Szőts Fanni, csapatkapitány szavai a következők voltak – „A hétvégét nagyon vártuk, kíváncsian mentünk az NB1/B-s felkészülési tornára, hogy felmérjük a csapat erejét. Sok felállásban tudtunk játszani, mind támadásban, mind védekezésben. Azt gondolom, hogy voltak szép megoldások, a második meccsen a 2 beállós játék kifejezetten eredményesen működött. A védelem -belülről átélve- agresszív és kellően kemény volt, sajnos az eredmény nem azt mutatja, de valóban jól védtek és indítottak a kapusaink is. Nem sok kiállítást kaptunk, lerohanásból született rengeteg gól ellenünk, amin még változtatnunk kell. Örülök az idei csapatnak, a második meccsen úgy vélem a rutinnak, a megfelelő hozzáállásnak és a higgadt fejeknek köszönhetően tudtunk nyerni.”

 

A tornán díjazva volt a legjobb kapus, a gólkirálynő és a legsokoldalúbb játékos is. Ez külön figyelmet érdemel, hiszen az egyik ezek közül a játékosok közül a Komárom VSE mezét viselte.

Legjobb kapus: Pácz Viktória (VS Dunakeszi)
Gólkirálynő: Szabó-Kovacsicz Mónika (Komárom VSE)
Legsokoldalúbb játékos: Blazsek Alexandra (Gárdony-Pázmánd NKK)

A képekért köszönet Tovajné Gál Erikának és Kempl Barnabásnak.

A hasznosnak vélt felkészülési emléktorna után csapatunk egy közös vacsorán vett részt a a dorogi Horváth Kert Vendéglőben.

___________________________________________________________________________

A női felnőtt csapatunk a bajnokságot 2019. szeptember 22.-én vasárnap hazai pályán kezdi meg 17.00h-kor. Előtte az ifi csapatunk is pályára lép 15.00h-kor a Komárom Városi Sportcsarnokban. Mindkét csapatunk a XVI. kerületi KMSE csapatát fogadja. Mindenkit szeretettel várunk, szurkoljuk ki a hazai győzelmet!

NINCS ITT MESE – K. V. S. E.

Kövess, lájkolj, oszd meg: