Türelmes támadójáték, jó kapusteljesítmény – a második helyezett ellen ez sem volt elég a bravúrhoz.
_________________________________________________________________________

VS Dunakeszi II. – Komárom VSE 38:23 (16:12)
Fiú serdülő III.osztály – Észak, Radnóti Miklós Gimnázium Dunakeszi, 2019. 04. 12. – 17.30h

Játékvezetők: Bercza Krisztián – Kis András Benjámin
Nézőszám: 30

VS Dunakeszi II.: Fullajtár – Lovistyék, Előd, Cserpán, Halmos, Laboncz, Ladó, Szmolár, Varga, Bődi, Lipcsei, Szabó
Komárom VSE: Egervári – Fekete 12 (2), Kempl 6 (1), Balahó 3, Bittman 2, Tasnádi, Simonics, Kustánczi, Kozenkow, Jónai, Bedecs, Takács

Hétméteresek: 0/0 ill. 5/3
Kiállítások: 6 perc ill. 0 perc

Dunakeszi második számú csapatához látogattak ezennel a srácok.
A hazai csapat volt a sokkal esélyesebb, hiszen otthon is nagyarányú vereséget szenvedett a Komárom csapata. Ám ez az első félidőben egyáltalán nem játszott.
Az elején többször is vezettek a fiúk, és egészen a 20.perc környékéig döntetlen volt az állás. Támadásban remekül alkalmazták a vendégek a begyakorolt figurákat és jó lövésekkel operáltak. Hátul Egervári Martin fantasztikus teljesítményének köszönhetően (több ziccer védésével) életben tartotta a vendégcsapat reményeit. Félidő 16:12.
Nem kezdték a vendégek rosszul a második félidőt is, de látszott a fáradság már a fiúkon. Több rosszabb megoldás követte egymást, amit a hazai gárda kihasznált és a 35.percben már 8 gólos előnyre tett szert. A fiatalokat becserélve nem változott a játék képe, a támadás ugyanolyan türelmes és megfontolt volt, védelemben sikerült labdát szedni, de nem mindig tudtuk megakadályozni az ellenfél gyors lerohanásait. Az utolsó 8-10 percben több ziccer kimaradt, amiből gyors gólokat lőtt a hazai csapat, így 15 gólos előnye volt, amit végig meg is tartott a Komárom csapata ellen. Összességében nem vallott a vendégcsapat kudarcot, mindenki mindent megtett a csapat érdekében, ez egy ilyen jó képességű, technikás, gyors csapat ellen ennyire futotta. Végeredmény 38:23.

Fekete Dávid, csapatkapitány: „Erre a mérkőzésre úgy mentünk el, hogy nem foglalkozunk azzal, hogy a csoport másodikhoz megyünk és mindent megteszünk azért, hogy egy jó meccset játszunk velük, ami így utólag szerintem sikerült is. Az első félidőben szerintem teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a hazai csapatnak. Nagyon örülök annak is, hogy amit megbeszéltünk meccs előtt, azt sikerült betartanunk támadásban és védekezésben is. A második félidőben jobban kijött a különbség, mi elfáradtunk fejben, több hibát vétettünk, a hazaiak szinte teljes sorukat le tudták cserélni, így ők frissebben tudtak elénk állni. Összességében szerintem egy remek, tanulságos meccset játszottunk, a fiatalabbak kicsit bátortalanul szálltak be a meccsbe, de szerintem nincs okunk panaszkodni. Gratulálok az ellenfélnek, sportszerű, jó hangulatú mérkőzés volt.”

Szerencsés Márk, edző: Fergeteges első félidőt produkáltunk, teljes mértékben megleptük a jóval esélyesebb ellenfelünket. Türelmes támadójáték, okos védekezés és rengeteg kapusbravúr jellemezte az első félidőnket. A második félidőben több volt a kihagyott helyzet, amit természetesen megbüntetett az ellenfél. Nagyon jó dolgokat láttam, és megvolt az akarat a küzdő szellem. Tudtuk, hogy az ellenfél esélyesebb, de úgy mentünk oda, hogy bármi lehet. Úgy érzem teljes mértékben ellenfelei voltunk a hazai csapatnak. Gratulálok mindkét gárdának!”

Kövess, lájkolj, oszd meg: