Magabiztos győzelem Móron.

___________________________________________________________________________

Móri KSC – Komárom VSE 30:36 (12:26)
Férfi ifjúsági III.osztály – Észak, Városi Sportcsarnok Mór, 2019. 03. 24. – 15.00h

Játékvezetők: Kollarovszki Zoltán – Lábadi János
Nézőszám: 30

Komárom VSE: Bíró – Fekete 9(3), Balahó 7, Kempl 5, Bittman, Kiss, Dombi, Botló 1, Horváth 10, Király 4, Milotai

Ebben az évben először ment a létszám 10 bevethető játékos fölé. Talán még ebben az évadban megélheti az ifjúsági csapat, hogy minden játékosa hadra fogható lesz. Kíváncsian várjuk akkor milyen játékerőt fog képviselni a csapat. Egy olyan csapathoz látogatott a komáromi alakulat, akinél fizikálisan, technikai tudásban és létszámban is nagyobb játékerőt képviselt Ezt viszont a pályán is bizonyítani kellett! Ebben az idényben talán először a fiú csapat kiválóan kezdte a mérkőzést. Feszes védekezés és ebből gyors indulás gólokkal hamar nagy előnyre tettek szert. 10. perc 8-1. Az első félidőben végig uralta a mérkőzést a vendégcsapat. Sorozatban alakította ki a szebbnél szebb helyzeteket, de a befejezésekbe sokszor hiba csúszott, ezért is volt, hogy csak 12-16-on mutatott a félidőben az eredményjelző. A szünetben Pekár edző türelemre intette a fiúkat, és kérte, hogy ne „maszatoljanak” bele a játékba, hanem legyen szívük tovább tenni a helyzetben lévő társuknak a labdát. Ez a játék nagyjából újra 10 percig tartott. Szépen ment a labda, biztos helyzeteket lőttek a vendégcsapat játékosai, amit jó százalékkal be is fejeztek góllal. A nagyarányú különbség annyira megzavarta a vendégcsapat játékosait, hogy a félidő második felében butaságot butaságra halmoztak. Rossz döntések sorozatát hozták meg. A vendégek győzelme nem forgott veszélyben, de bosszantó hibák tömkelegét követték el a játékosok. A végeredmény 30:36.

Pekár Bence edző: Az első 10 perc után úgy gondoltam, hogy végre egy felszabadult kézilabdát láthatok a srácoktól. A magabiztos előnyt annyira nem tudták kezelni a srácok, hogy végig „lőtávolban tartották a hazai csapatot”. Bosszantó volt látni, hogy amikor passzolni kellett volna, akkor lőttünk, és amikor lőni kellett volna, akkor passzoltunk. A döntési szituációkban kell rengeteget fejlődni a srácoknak, mert már tudják, hogy mit kell csinálni, csak azt kell jól eldönteni, hogy mikor kell. Egy kiemelkedő teljesítményt viszont ki kell, hogy emeljek, és ez pedig Horváth Csongoré. Végre azt az arcát mutatta, amit valójában tud.”

Milotai Tamás, csapatkapitány:  „A csapat összeszedetten kezdte a mérkőzést, már az elején el tudtunk menni 4 góllal. Ez az összeszedettség, mint támadásban, mint védekezésben jellemezte a csapatot az első félidőben, amit 8 gólos előnnyel zártunk. A második félidő elején még tudta tartani a csapat a jó formát, elmentünk 10 góllal is. Aztán az egyéni játékok rossz megoldásai, illetve az ebből adódó romló játékkedv megölték a félidő többi részét, szerencsére meg tudtuk őrizni így is magabiztosan az előnyünket, és 6 gólos fölénnyel győzni tudtunk. Mindemellett jó látni, hogy Kiss Benedek, és Dombi Krisztián nagyon szépen beilleszkedett a csapatba, és minden meccsel egyre kevesebb hibával, magabiztosan játszanak.”

Kövess, lájkolj, oszd meg: