A harmadik helyezett ellen sem sikerült meglepetést okozni.
___________________________________________________________________________

Csömör KSK – Komárom VSE 32:26 (19:13)
Fiú serdülő III.osztály – Észak, Sportcsarnok Csömör, 2019. 03. 21. – 16.15h

Játékvezetők: Mezei Fruzsina – Rubint Alexandra
Nézőszám: 30

Csömör KSK: Zsák – Sztanev, Balaska, Seres, Hullán, Rajos, Forsthoffer, Kis, Helembai, Emri, Svirzsovits, Szegedi
Komárom VSE: Takács – Lőrincz 4, Fekete 6 (3), Kempl 7, Balahó 2, Bittman 5, Tasnádi, Kustánczi, Kozenkow 2, Jónai, Egervári

Hétméteresek: 2/2 ill. 3/3
Kiállítások: 2 perc ill. 2 perc

A következő fordulóban Csömörre látogatott a fiú serdülő csapat.
A vendégcsapat 5-1-es védekezéssel kezdte a mérkőzést és egy nagyon impotens támadójátékkal. A hazai csapat egy 6:0-s rohammal indított, ami teljesen rátette a bélyegét a mérkőzés képére. Már a 4.percben időt kért a komáromi edző, Szerencsés Márk, hogy megbeszéljék a problémát a mérkőzésen. Visszaálltak hatos falra, majd végre a támadó játék is kezdett hasonlítani a megszokotthoz. Egészen a 20.percig kereste magát a komáromi gárda, akkor viszont egy 0:3-as szakaszt produkálva, 7 gólos hátrányukat 4-re faragták, bár ez nem tartott ki a végéig. Félidő 19:13.

A félidőben átbeszélték a dolgokat, az edző elmondta pontosan mit szeretne a második félidőben látni a pályán. Az utasítások betartása miatt sikerült újra négy gólra felkapaszkodni, ám ezután a rendszeres bírói tévedések miatt 9 gólos hátrány lett a második félidő 14.percében. Az ellenfél ezután cserékre szánta el magát, így a vendégcsapat sem tett másképp. Az összes fiatalabb játékost fokozatosan a pályára küldte, akik ezt meg is hálálták. Kozenkow Dávid két góllal a jobb szélről, és egy nagyon határozott kettes védőként segítette a védekezést. A többiek is bátrabban, határozottabban álltak a mérkőzéshez. A kapuban, mint Takács Péter, mint Egervári Martin magabiztosabb volt és nagy odaadással játszottak. A 9 gólos hátrányt a végére sikerült kozmetikázni. És egy nagyon jó második félidőt nyújtottak a komáromi serdülők. Végeredmény 32:26.

 Bittman Ádám, beálló:A meccs első 10 percét nagyon nehezen egy 6-0 szakasszal kezdtük, de az edző időkérése után átbeszéltük a problémákat és onnantól kezdve a védekezésben és is támadásban kevesebbet hibáztunk, szeretném kiemelni a fiatalabb játékosaink bátorságát jó volt látni, hogy nem voltak megijedve az idősebb ellenfelektől sem, sajnos a mérkőzés eleje nagy kihatással volt a végére is, szeretnék gratulálni mind a két csapatnak.”

Szerencsés Márk, edző: Sok rossz mérkőzés van a fiúk mögött és ez meglátszott a kezdésen is. Nem hibáztatom őket, az ilyenfajta gödörből nem egyszerű kimászni, de közösen megpróbáltuk ezt a mérkőzés közben. A gyenge kezdésünk 18.percig tartott, de a második játékrészben megmutatták, hogy mire is képesek. Többször visszajöttünk a meccsbe, a második félidő számomra nagyon tetszett. A fiatalok hozzáállása értékelendő még, akik igyekeztek többet segíteni az idősebb csapattársukért, és meg is lett az eredménye! A rossz szakaszunkat le kell zárnunk, ez egy új és jobb szakasz kezdete, én ebben hiszek és azon leszek, hogy ez a továbbiakban így is maradjon! Gratulálok a második félidőért a srácoknak, és természetes az ellenfélnek is!”

Kövess, lájkolj, oszd meg: