Az U14-es utánpótlás csapatunk a 2018/2019 őszi szezonját 6 győzelemmel és 8 vereséggel zárta a lejátszott 14 mérkőzésből, így 12 ponttal a táblázat közepén, az ötödik helyen szerepel.

___________________________________________________________________________

A fiúk edzője Szerencsés Márk, aki az U14-es csapat jó pár játékosával számolhat a serdülő csapatban is. A következőképpen értékelte az idei őszt:

„Őszintén szólva kemény feladatnak látszott ez már az elejétől fogva. Amióta edzősködöm soha nem volt fiú csapatom, mindig csak lányokkal foglalkoztam és sokkal könnyebbnek tűnt minden. Számomra ez meg is maradt, nem könnyű a fiúkat „féken tartani”, de a kezdeti nehézségeink szépen átváltottak egy jó magatartásba és hozzáállásba. Sokaknak ez a 14 mérkőzés volt élete első kézilabda meccse. Ez természetesen meg is látszott, de pozitívan álltam az egészhez, és igyekeztem minden edzésen többet és többet adni a srácoknak, meccs szituációkat kialakítani, hogy gyakorolják mit is jelent a KÉZILABDA. Az első meccseink nagyarányú vereségek voltak, meg kell mondani nem is vagyunk sokan. 8 szorgalmas srác áll a rendelkezésemre, kiknek az edzésmoráljukkal meg vagyok elégedve, de még ettől is több kellene a tavaszi szezonhoz. Több meccsen sajnos a serdülő csapat meccsei miatt nem tudtam ott lenni, és ezután szeretném megköszönni kollégáim segítségét, méghozzá Pekár Bence és Szakács Tibor kollégámét, hogy vállalták és vezették a srácokat a mérkőzésen. Azt kell mondanom, hogy szépen lassan fejlődtünk, lépésről lépésre, és ezt a mérkőzések eredményei is bizonyítják. Hat győztes mérkőzés után azt kell mondanom, hogy ez egy szép eredmény, de úgy érzem még több van a srácokban. Sokszor félnek, akaratlannak tűnnek, amin változtatni kell. Tudatosítaniuk kell, hogy tudnak kézilabdázni, de ehhez akarat is kell, mert a „leszarom” stílus nem egy csapatjátékos jellemzője. Tudatosítaniuk kell azt is, hogy nem várhatnak tőlem bíztatást a padról, ha ők semmit nem tesznek meg a siker érdekében, ha nem hajtják végre azokat a dolgokat, amiket a meccsen vagy az edzésen kérek tőlük. Ha mindez sikerül még nagyobb előrelépés lehet ez a számukra. Összességében tetszett a szezon, a rossz és lélektelen teljesítményeket el kell felejteni és a jó dolgokra koncentrálni, a jót fejleszteni, a hibákat pedig kijavítani. Mint már mondtam januárban egy „soha nem adom fel” szlogenű csapattal szeretnék találkozni, és úgy érzem ez így is lesz, bízom a srácokban, hiszem, hogy még ennél is többet bele adnak majd a fejlődésük érdekében. Természetesen én is nagyobb sebességre kapcsolok, ha ez szükséges. Egy dolgot viszont nem szabad elfelejteniük: „TENNI KELL A SIKERÉRT, NEM ELÉG BENNE HINNI!” és egy még egy hihetetlenül igaz mondás, amit Hozleiter Fanny mondott: „AZ ÉLETBEN KEVÉS DOLGOT TUDOK PILLANATOK ALATT MEGVÁLTOZTATNI, DE EGYET BÁRMIKOR: A HOZZÁÁLLÁSOMAT!”
Kellemes, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet, na meg jó pihenést kívánok a csapatnak, és mindenki másnak!”
– hangoztak Szerencsés Márk szavai az őszi szezon értékeléséről.

___________________________________________________________________________

A fiúk csak úgy mint a serdülő csapat is a legjobb 4-ben szeretnének végezni, amihez rögös út vezet, de kívánjuk a csapatnak, hogy a tavaszi szezonban elérjék a céljaikat és a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

Kövess, lájkolj, oszd meg: