Férfi ifjúsági csapatunk a 2018/2019-es őszi szezon 11 mérkőzéséből 4 győzelmet és 7 vereséget harcolt ki. Az egyszeri pontlevonás miatt így 7 ponttal a kilencedik helyen zárta az őszt.
__________________________________________________________________________________

Az ifjúsági csapatból Pekár Bence edző és a frissen műtött csapatkapitány, Milotai Tamás értékelte az őszt.
„Amikor május környékén kiderült, hogy a férfi felnőtt megyei osztály után az ifjúsági csapattal idén már a III. osztályú ifjúsági bajnokságban indulhatunk, nagy lelkesedéssel vártam, de tisztában voltam vele, hogy ez egy nagy lépés lesz a főleg serdülőkorú fiúkból álló csapatomnak. Nagy szerencsénkre az egyesület vezetői lehetővé tették, hogy augusztusban egy hétre edzőtáborba vonulhasson a csapat Balatonlellére. A srácok egy kőkemény alapozáson vettek részt, aminek a célja a munka mellett a csapatkohézió fejlesztése is volt. Az első fordulókban helyenként jó játékot láthattam, de valami mégis hiányzott. A 3. forduló után megtörtént az első változás, mivel két játékosunk nem akarta folytatni a játékot. Ez nem törte meg a csapatot, sőt mintha motiválta is volna, hiszen egyre javuló játékot és csapategységet láthattam viszont. Ebben az időszakban hasonló kaliberű csapatokkal találkozhattunk, de a rutinunk hiányzott az ilyen mérkőzések megnyeréséhez. Ezek miatt a vereségek miatt görcsösség lett úrrá a csapaton, és az olyan csapatok ellen, akik ellen simán győzni kellett volna, nagyon nyögve nyelő mérkőzéseket játszottunk. 3 fordulóval a vége előtt egy újabb játékosunk intett búcsút a csapatnak, viszont Kiss Benedek személyében egy régi-új játékos csatlakozott a kerethez. Az utolsó két fordulóra végre azt a csapatot láthattam a pályán, amit már régóta szerettem volna. Küzdés, hajtás, akarás, és olyan mentalitású fiúk, akikkel élmény dolgozni. Aki itt maradt, az akar kézilabda-játékos lenni, akar sikeres lenni. Ha az utolsó két mérkőzésen látott játékot látom viszont tavasszal, és a téli felkészülés alatt jó munkát végzünk, több pozíciót is léphetünk előre a tabellán. De addig is kívánok mindenkinek jó pihenést, békés boldog karácsonyi ünnepeket!”  – hangzott az edzői értékelés.

A csapatot hullámvölgyek jellemezték az egész szezon során. Voltak meccsek, amikor abszolút demotiváltak voltunk, de a meccsek nagyrészén nagy küzdéssel derekasan helytállunk. A keret a félév során folyamatosan alakulóban volt. Én már a szezon kezdete előtt kiestem, emellett pár csapattársamról is már csak múltidőben lehet beszélni. Illetve a legsúlyosabb talán Ákos sérülése. De mindezek mellett úgy gondolom, hogy aki maradt, az nagy szívvel és odaadással csinálja, velük lehet számolni. A tabellán még jó pár helyet tudnánk előre lépni, de ehhez a sérültek visszatérése, illetve még pár játékos kéne. Úgy gondolom, hogy a srácok sokat és jól dolgoznak ahhoz, hogy ez megtörténhessen. Az ifi legnagyobb gyengesége már hosszú ideje az emberhiány. A legnagyobb erőssége viszont az egymás iránt és az egész „stáb” iránt kimutatott tisztelet és küzdés. Ehhez hozzátesz persze az edző hozzáállása. Bencének van egy remek mondása, amit be is tart mindig. „Az öltözőben és a pályán én vagyok a főnök, a csarnokon kívül viszont a barátotok vagyok.” Szerintem emelt fejjel állhatunk a téli szünet elé, hiszen bár nem volt hibátlan szezonunk, de ismerjük hibáinkat, és meg fogunk tenni mindent, hogy kijavítsuk azokat! A nézőinknek köszönjük szépen a csapat állandó biztatását! És áldott békés Karácsonyi Ünnepeket, illetve boldogságban és sikerekben gazdag újévet kívánunk ezúton is nekik, illetve mindenki másnak is, aki bármilyen módon kötődik a csapatunkhoz.” – tette hozzá a csapatkapitány, aki akarata ellenére is főképp motiváló jelenlétével segített csapatunkon.

__________________________________________________________________________________

A legjobbat kívánjuk ifi csapatunknak, bízunk benne, hogy a tavaszi folytatásra a sérültek is csatlakozni tudnak a csapathoz. Ráadásként alább megtekinthetik a csapat játékosainak statisztikáját. Hajrá KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: