Fiú serdülő csapatunk a 2018/2019-es őszi szezon 11 mérkőzéséből 5 győzelmet, 1 döntetlent és 5 vereséget harcolt ki. Az egyszeri pontlevonás miatt így 10 ponttal a hetedik helyen zárta az őszt.
__________________________________________________________________________________

Az ősz lezárásával kapcsolatban megkerestük a fiú serdülő csapat edzőjét, Szerencsés Márkot és a csapat csapatkapitányát, Fekete Dávidot, hogy értékeljék az őszt.
„Szeptemberben álltunk neki igazán a munkának, ekkora ért haza mindenki a kirándulásokból és tudott részt venni a heti két edzésen. Szerdánként és csütörtökönként jöttünk össze. Őszintén szólva az elején elég nehézkes volt, körülbelül 10-12 emberrel indultunk el, ráadásul kimondott kapus nélkül. Többen kihullottak, de örömmel tölt el, hogy még többen jöttek, akik komolyan is veszik az edzéseket és a mérkőzéseket is. Jelenleg 15 bevethető játékos van, és legalább ennyien is veszünk részt szinte minden edzésen. A szezont egy bravúrgyőzelemmel kezdtük Solymáron, de a következő mérkőzések sajnos nem úgy alakultak, ahogy terveztük. Az elején a védekezést próbáltuk összerakni, és a támadásaink is sokszor ötlettelenek voltak. Minden mérkőzésen 4 ifista korú játékos visszajátszhatott így nekik a fiatalok is sokat köszönhetnek. Ki kell őket emelnem, mert az ősz végére nagyon sokat segítettek a fiatalabbaknak és ez meg is látszott rajtuk. A fiatalabbak az szezon első 5-6 meccsén még nagyon bátortalanok voltak, így kevésbé tették oda magukat, de ez hála az égnek a szezon végére változott. Volt egy nagyon fájdalmas meccsünk Zuglón, ahova a közúti forgalom miatt késve érkeztünk és ez eléggé rátette a bélyegét a mérkőzésre, ezenkívül volt egy mérkőzés a KASE ellen, ahol mindössze 7 játékossal tudtunk részt venni (ezért pontot is vontok le tőlünk), de a srácok szívüket-lelküket beletették a meccsbe és a legtöbbet kihozták belőle. A legszörnyűbb mérkőzésünk a Dunakeszi II. csapata ellen volt, ahol lélektelenül és akarat nélkül játszottunk, de ezután jött a pozitív változás. A srácok megértették, hogy mennyire is fontos, hogy egy csapatként dolgozzanak. Az utolsó 4-5 meccsen a védekezés fantasztikusan működött. Az akarat, alázat és odaadás minden mérkőzésen meglátszott a csapaton, és mindenki segített mindenkinek. Jó volt ezt látni a pálya széléről. A legkomolyabb mérkőzésünk a Mór csapata ellen volt, ahol a fiúk hatalmas lelki és mentális erőről tettek tanúbizonyságot, hat gólos hátrányból sikerült pontot menteniük. Nagyon büszke vagyok rájuk, a végére tényleg egy csapattá válhatnak. A csapatszellem és a jó kedv mindig megvan, a jó játék is szinte minden meccsen megjelenik. Összességében egy jó őszt zártunk. Az utolsó edzésen megbeszéltük, hogy mik lesznek a csapat céljai, ki hol szeretne végezni a szezon végén. A többség az első 4 helyet lőtte be célnak, ami úgy gondolom elég reális, de csak akkor, ha az edzésen ugyanúgy 110%-ot nyújtunk. Remélem sikerül ezt megvalósítanunk, igyekezni fogok mindent megtenni ezért a társaságért! Jó pihenést kívánok nekik, és a legjobbakat a következőkben! Büszke vagyok rájuk, és remélem később is az leszek. Hajrá KVSE!” – hangzottak Szerencsés Márk, edző szavai az őszi szezonról, kinek elmondása szerint tetszett az ősz, de egy jobb tavaszról álmodik ő is, ahogy a csapat is.

Szeptemberben mikor elkezdtük a szezont még nem tudtam pontosan mire számítsak idén. Először indultunk ebben a bajnokságban és a csapat képességeivel sem nagyon voltunk tisztában, szinte egy új csapatot kellett összerakni. Így az út felénél mondhatom szerintem azt, hogy ez sikerült is, de legalábbis nagyon jó úton járunk. Szeptemberben nehezen indultunk, nem voltunk kevesen, viszont kapus nélkül kellett kiállni a pályára, itt is szeretném megköszönni Balahó Andris csapattársunknak segítségét. Első meccsünk Solymár ellen volt, ahol szerintem egy remek meccset játszottunk, meglátszódtak az augusztusi felkészülés nyomai a játékunkon, nagyon jó tempót mentünk az egész mérkőzésen. Első meccsünkről győzelemmel értünk haza. Nem szeretném minden meccsünket jellemezni, szerintem egész félévben sikerült jól játszottunk, viszont a Dunakeszi II. csapata ellen egy ötlettelen/lélektelen játékkal vereséget szenvedtünk el. Ez a meccs után mindenki picit rendbe tette fejben a dolgait és úgy gondolom, hogy az utolsó pár meccsen ez nagyon megmutatkozott. Igazi csapatként álltunk ki a pályára és úgy is jöttünk le, védekezésünk remek volt, támadójátékunk is 1-2 félidő kivételével gyors, ötletes volt. Az utolsó meccsünk nem úgy sikerült ahogy terveztük, de úgy gondolom más szempontból sikerült bizonyítanunk. 6 gólos hátrányból álltunk fel egy nagyon agresszív mérkőzésen, de úgy gondolom sportszerűen, jó játékkal sikerült visszajönnünk a meccsbe. A csapattal a 4. helyet tűztük ki célul, viszont ehhez nagyon oda kell magunkat rakni, jobban, mint az első félévben. Most jól fog jönni mindenkinek ez a szünet, kipihenjük magunkat és újult erővel vágunk bele az év második felébe. Jó pihenést kívánok mindenkinek!” – mondta a csapatkapitány, Fekete Dávid, aki nem csak lélekjelenlétével erősítette a csapatot, hanem 123 góllal segítette a csapattársakat az eddigi meccseken, ezzel ő vezeti a hazai góllövő listát.

__________________________________________________________________________________

Kívánjuk a csapatnak, hogy a tavaszi szezonban sikerüljön elérni a kitűzött célt. Ráadásként alább megtekinthetik a csapat játékosainak statisztikáját. Hajrá KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: