Sok kérdés merülhet fel bennünk, amikor meghalljuk a Komárom VSE nevet, de vajon tudunk is róla valamit? Tudjuk vajon, hogy milyen sportágak tartoznak az egyesület neve mellé? Egyet biztosra mondhatunk a kézilabda szakosztály már évek óta működik a klub neve alatt és hogy többet megtudjunk a klub életéről megkérdeztük klubunk kézilabda szakosztályának szakmai igazgatóját, Becker Balázst, hogy meséljen kicsit a klubról, változásairól, esetleg a bajnokságban indult csapataik céljairól.

 

– Kedves Becker Balázs, mesélnél magadról egy kicsit? Milyen szerepet töltesz be a klub életében? Esetleg még mindig aktív játékos vagy?

– Ha jól emlékszem, kerek 30 éve szerettem meg és kezdtem el kézilabdázni a kisbéri Petőfi Sándor általános iskolában. Majd a középiskolai tanulmányaimat Győrben folytattam és eközben a Győri ETO csapata leigazolt. Győrben nevelkedtem és tanultam meg a kézilabda rejtelmeit. Eredményeimet is itt értem el serdülő, ifjúsági, junior magyar bajnok, 22-szeres ifjúsági magyar válogatott voltam. Több évet töltöttem a magyar bajnokság NBI első osztályában. Komárom régi NBI/B csapatának is tagja voltam, valamint az NB II-es bajnokcsapatnak is.  Röviden ennyi magamról dióhéjban.
2017 júliusától kértek fel a KVSE kézilabda szakosztály szakmai igazgatására.
Hogy aktív játékos az túlzás, de a megyei férfi csapathoz néha, ha van egy kis időm edzésre, és ha kell mérkőzésre is beszállok.

 

– Azt mondtad az egyesület Szakmai Igazgatója vagy, mondanál erről valami bővebb infót, mi a dolgod, mit csinálsz?

– A szakmai igazgatásról annyit szeretnék mondani, hogy a komáromi kézilabda minden részében próbálok segíteni, mind a tapasztalatommal, rutinommal, mind a kapcsolataimmal, hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni a szakosztály működéséből. Ezt egyedül nem tudnám ellátni, ezért Szentmihályi Anita technikai vezető segítségével működik a szakosztály. Anita az utánpótlás és a mindennapi szervezésével járul hozzá a szakosztály működéséhez.

 

– Milyen változások történtek az egyesületen belül a tavalyi évhez képest?

– A tavalyi évhez képest úgy gondolom, hogy a legnagyobb örömteli változás az, hogy szinte megdupláztuk a csapataink számát, a 6 csapat helyett 11 csapatot tudtunk elindítani a magyar bajnokságban, főleg az utánpótlás csapatok terén. Három új utánpótlás edzőt is be kellett vonnunk a rendszerbe. Szakács Péter tavaly az NB II-es női felnőtt csapat vezető edzője volt, idén az utánpótlásban folytatja a munkát. Szerencsés Márk és Bohuniczký Martin szintén az idei évtől az utánpótlásban dolgoznak a gyerekekkel.

 

– Ha már utánpótlás! Honnan merítitek a gyerekeket, és mi a célotok az idei évben utánpótlás szinten?

– Gyerekeket természetesen a komáromi iskolákból merítünk, nyaranta nagyon sikeres kézilabda táborokat is tartunk, illetve az utánpótlás edzőink nagy része a helyi általános iskolákban testnevelőként dolgoznak, így könnyebben tudják megszólítani a gyerekeket. Céljaink a gyerekekkel a kézilabda megszerettetése és a sportág népszerűsítése.

 

– A női felnőtt csapat az NB II. Észak-Nyugati csoportjában szerepel, míg a férfi felnőtt csapat a Komárom-Esztergom megyei bajnokság résztvevője. A felnőtt csapatoknál is van elvárás vagy célkitűzés?

– A női csapat új vezető edzővel szerepel, Pásztor Zsófia személyében. Zsófi az FTC egykori válogatott kiválósága volt. A nőknél az elvárás mindenképpen a bent maradás, ami nem könnyű ebben a mezőnyben, ilyen kerettel.
A férfiaknál a cél a bajnokság megnyerése és a jog megszerzése az NB II-es induláshoz. Úgy gondolom, hogy Komárom városa és kézilabda múltja, mind női és férfi NB II-es csapattal tudná képviselni városunkat.

– Köszönjük Balázs, hogy válaszoltál kérdéseinkre, kívánunk sok sikert a munkádban!

 ____________________________________________________________________________________

Balázstól megtudhattuk, hogy a kézilabda részleg nagy erőkkel dolgozik, hogy a gyerekek és a fiatalok megszeressék a kézilabdát és hogy még több gyermek látogasson el az edzésekre, mérkőzésekre. Ez mellett szeretnének egy stabil NBII-es részvételt is biztosítani a jövő generációja számára, hogy legyen a fiatalok számára motiváció, ezért is szeretnék, hogy a férfi felnőtt csapat megszerezze a jogot az NB II-es induláshoz és a női felnőtt csapat pedig kivívja a bent maradást. Rengeteg munka, akarat és kitartás kell az edzők és a vezetőség részéről is, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy eltervezik.
Kívánunk sok sikert a kézilabdásoknak ebben és az elkövetkező szezonban is, reméljük a lehető legjobb eredményekkel fogják képviselni Komárom városát. Köszönjük még egyszer Balázsnak, hogy egy kis betekintést nyerhettünk a klub életébe, és kérnénk a kedves olvasókat, hogy kövessék továbbra is nyomon oldalunkat a több információért, eredményért és újdonságért. Decemberben újabb interjúval jövünk a kézilabda életéből, addig is:
HAJRÁ KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: