____________________________________________________________________________________

Kézilabda Sport Klub – 74 Gúta – Komárom VSE 44:27 (19:14) 

Férfi felnőtt edzőmérkőzés, Városi Sportcsarnok Gúta, 2018.10.30, 18:00
Komárom VSE: Bohuniczký Martin, Bíró Ákos – Pekár Bence, Szakács Péter, Németh Bence, Wágner László, Szerencsés Márk, Fekete Dávid, Bittman Ádám, Balahó András, Horváth Csongor, Kun Balázs
(motivációs tréner)
____________________________________________________________________________________

Férfi felnőtt csapatunk kedden este Szlovákiában játszott egy barátságos edzőmérkőzést Gúta csapata ellen. A mérkőzésre sajnos munkaügyi elfoglaltságból több felnőttjátékos sem tudott részt venni, ezért pár ifista korú játékossal kiegészülve indult útnak a csapat. A mérkőzés jó iramban kezdődött és haladt is tovább. Az első félidő első húsz percében nagyon jól működött a vendégcsapat védekezése és a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt. Fej-fej mellett haladt ez idáig a két csapat, majd a vendégcsapat több hibát vétett, amit a hazaiak kihasználtak és a félidőre elléptek 5 góllal. (19:14)
A másik félidőt megint nehezen kezdte a komáromi csapat. A védekezés egyáltalán nem működött, könnyű gólokat kaptunk és a támadás sem volt túl kreatív. Az ellenfél kihasználva a gyenge játékot elhúzott a vendégektől. A végén még igyekezték tartani magukat a komáromi srácok, még felkapaszkodtak 12 gólra, de a végére megint hibák halmaza jött, amivel a végén sajnos a játéknak nem megfelelő végeredményt 44:27-es vereséget szenvedett a vendégcsapat.

Pekár Bence, edző: Az edzőmérkőzésen több olyan tényezővel kellett megküzdenie a csapatnak, ami a magyar bajnokikon nem fordulhat elő. A kisebb pályamérethez és a romantikus félhomályhoz a csapatnak egészen jól sikerült alkalmazkodni. Az első félidőben ismerkedtünk a pálya adottságaival és a bírói felfogással is, de így is láttam szép dolgokat. A második félidőt tipikusan „komáromian” kezdte a csapat, 6:1 az ellenfélnek. Figyelmetlen védekezés, pontatlan befejezések jellemezték a második félidő elejét. Az utolsó 15 percre újra egyenrangú ellenfelei lettünk a Gútai csapatnak! Összességében láttam sok pozitív dolgot!

Szerencsés Márk, irányító: Voltak nagyon jó dolgaink, támadásban és védekezésben is, de sajnos a sok hiba megint megpecsételte a sorsunkat. Úgy érzem a végeredmény nem túl reális, de egy nagyon jó tempójú és elég képzett csapat ellen szenvedtünk vereséget. Nem szeretnék kitérni a bírói teljesítményre, egy edzőmérkőzésnek nem erről kellene szólnia, a saját hibáinkra kell összpontosítani és kijavítani őket! Sok sikert kívánok a szezonban a Gúta csapatának!

Kövess, lájkolj, oszd meg: