Nyolc gólos vereséget szenvedett férfi felnőtt csapatunk Kisbéren. Egy jó első félidő után nem tudták felvenni a ritmust a második játékrészben, így a mérkőzés végére nagy különbség alakult ki. 

____________________________________________________________________________________

Kisbér KC I. – Komárom VSE 32:24 (12:13)

Komárom-Esztergom megyei férfi, Zsivótzky Gyula Sportcsarnok Kisbér, 2018.10.27., 18:00
Játékvezetők: Gengeliczky Dávid – Krupánszki Kornél
Nézőszám: 150
Jegyzőkönyv

Kisbér KC I.: Turza, Balogh – Mótyán, Török, Tóth, Jakab, Endrédi, Fodor, Fröllich, Czillahó, Vadász
Komárom VSE: 
Répa, Bohuniczky – Kun, Wágner 2(1), Szerencsés 4(1), Pekár 1, Lencse, Németh 4, Becker 8, Tímár, Szakács T. 1, Rosta 4

Hétméteresek: 7/6 ill. 4/2
Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

____________________________________________________________________________________

A mérkőzés elején mind a két csapat a védekezésre fektetett nagyobb hangsúlyt, és emiatt a támadójátékba sok hiba csúszott. (10p: 2:2) A 14. perc körül a komáromi csapat hullámvölgybe került, hiszen az ellenfél 7:4-re elhúzott. Ekkor Pekár edző a szokásos 15 perces cserékkel igyekezett felrázni a csapatot, ami sikerült is, hiszen a 21. percben már a Komárom vezetett 10:7-re. Ebben a periódusban főleg Becker volt elemében. A félidőre minimális előny birtokában vonulhatott az öltözőbe a Komárom. A szünetben még feszesebb védekezést és pontosabb támadás-befejezést kért Pekár edző, és felhívta mindenki figyelmét arra, hogy jobban koncentráljon a második félidő elején. De mintha ez az utolsó mondat el sem hangzott volna az öltözőben, hiszen az ellenfél 4:0-ás rohammal indította a második félidőt, és gyorsan 3 gólos előnyre tett szert, miközben a vendégcsapat egy büntetőt is kihagyott. A rövidzárlat után még rendezni tudta a csapat a sorait, és 17:16-ra fel is jött a 39. percben, de utána mintha valami megszakadt volna, hiszen az ellenfél újra 4:0-s periódust produkált, míg a Komárom egyéni játékkal próbált gólokat elérni, amit technikai hibákkal is fűszerezett. A 43. percben Pekár edző időkéréssel és cserékkel próbálta feltüzelni újra a csapatot és mindent egy lapra feltéve játszani. Nem jött be. A játék képe nem változott, és az 51. perctől a csapat nem lőtt gólt, ugyanakkor 5-t kapott. Ekkor az eredményjelzőn már 30:20 volt. A mérkőzés végén még gyors gólváltások voltak, de a hazai győzelem egy másodpercig sem forgott veszélyben.

Pekár Bence, edző:
Rettentően csalódott vagyok! Rangadónak indult, helyette súlyos vereségbe futottunk bele. Az első félidő jó játéka után nem gondoltam volna, hogy a második félidő ilyen borzasztóra sikerül. Úgy jöttünk ki a második félidőre, mint akik csak a mezt hozták ki: se tűz, se akarás, elvesztették a srácok a hitüket. Több játékosom is egyénileg akarta megnyerni a mérkőzést, és sajnos ezt a csapat érdekei elé helyezték. Amíg ezen a hozzáálláson nem tudunk változtatni, nem látjuk be, hogy a csapat a legfontosabb, addig az ilyen kiélezett mérkőzéseket nem fogjuk tudni megnyerni.

Kövess, lájkolj, oszd meg: